آهن آنیل | مرجع قیمت گذاری آهن آلات و لوازم ساختمانی

تمامی قیمت ها ، بدون احتساب 9% ارزش افزوده می باشد.

جدول وزن لوله

تمامی مشخصات و جداول مربوطه به انواع لوله را در این لینک می توانید مشاهده کنید . 

برای مشاهده جدول جامع وزن لوله روی دکمه زیر کلیک کنید .

قیمت لوله اسپیرال 30

تاریخ به روز رسانی :-8:24
کدشرحقیمتسایزضخامتواحدبرندمحل بارگیری


 لوله اسپیرال 30 چیست؟

لوله اسپیرال که در ایران با نام‌های «لوله مارپیچی» و لوله «پیچی جوشی» هم شناخته می‌شود، کاربردهای فراوانی در انتقال آب و صنعت نفت و گاز دارد. لوله اسپیرال 30  از پیچ دادن مداوم ورقه‌های فولادی و در نهایت جوش دادن نقطه‌های اتصال تولید می‌شود و به دلیل مقرون به صرفه بودن، از محبوبیت  زیادی برخوردار است. در جداول فوق  می‌توانید، قیمت لوله اسپیرال 30 سایز بالا و… در سایزها و ضخامت‌های مختلف را مشاهده کنید. 

این لوله‌ی فولادی، به صورت مارپیچی از ورق‌های فولادی با ضخامت‌های مختلف تولید شده است. فضای داخلی این لوله، سطح صاف و یکدستی دارد تا زیان ناشی از اصطکاک را کاهش دهد و این لوله را برای انتقال سیالات آماده کند؛ اما روی سطح بیرونی لوله، یک درز جوش‌خورده دارد که باعث شده 5/2 برابر، نسبت به لوله‌ی درزمستقیم یا لوله‌ی جوشی مقاوم‌تر باشد. جوش‌خوردگی یا همان درزهای مارپیچی روی سطح لوله‌ی اسپیرال 30، باعث شده تا این لوله، حد اکثر استحکام و مقاومت در برابر فشار را داشته باشد.

این لوله‌های فولادی از نورد گرم و به صورت مارپیچ در جنس‌های گالوانیزه (لوله‌ی اسپیرال گالوانیزه) و گاهی آلومینیومی، تولید می‌شوند. اگر لوله‌های اسپیرال 30 از ورق فولاد تولید نشوند، در جنس‌های فایبرگلاس یا پلاستیک انعطاف‌پذیر و کامپوزیت تولید می‌شوند. گاهی نیز لوله‌ی اسپیرال را بر اساس خواسته‌ی مشتری به صورت سفارشی در جنس‌های فولاد، برنج، مس، آلومینیوم و فولاد ضد زنگ با روکش وینیل هم می‌توان تولید کرد.

علاوه بر جنس لوله‌ی اسپیرال، طول آن نیز متنوع و دلخواه است؛ اما رایج‌ترین طول این لوله ۲۰ فوت و در ایران 6 -12 متر است تا در حمل و نقل به مشکل نخورد. به طور کلی، سایزبندی لوله‌ی اسپیرال سایز بالا به این صورت است که در سایزهای 5 تا 120 اینچ موجود است.

استاندارد AWWA-C200 برای لوله‌های آب و همچنین استاندارد API-5l یا IPS-MPI190 یا PLD III برای لوله‌های مورد نیاز برای صنایع نفت و گاز، به کار برده می‌شوند.

این لوله‌ها، در سایزها و ضخامت‌های گوناگون ساخته می‌شوند و سطح داخل و خارج آن‌ها با مواد ضد خوردگی مثل اپوکسی مایع، پلی اتیلن سه لایه، بیتوسیل و … پوشیده می‌شود.

قیمت لوله اسپیرال 30

به دلیل پایین بودن هزینه هر مرحله از تولید اسپیرال، قیمت لوله اسپیرال 30 معمولا در بازه مناسبی قرار دارد و از این‌رو در صنایع مختلفی به صورت گسترده مورد استفاده واقع می‌شود. لوله اسپیرال 30 علاوه بر به‌صرفه بودن از لحاظ اقتصادی، به خاطر یکنواختی در طول و خواص مکانیکی بالایی که دارد، با استقبال بالای مصرف‌کنندگان در این حوزه واقع شده است و نرخ آن به صورت روزانه در این صفحه از سایت آهن آنیل بارگذاری می‌گردد.

روش های تولید لوله اسپیرال 30

انواع لوله اسپیرال در واقع بر اساس روش‌های تولید این لوله تعیین می‌شوند. به طور کلی برای آماده‌سازی لوله لوله اسپیرال 30، ابتدا باید ورق فولادی توسط یک غلتک صاف شود. پس از آن، دو روش کلی برای تولید این لوله وجود دارد

  • 1. لوله اسپیرال تک مرحله‌ای: در این روش و پس از صاف کردن ورق فولادی، ورقه‌ها از قسمت ابتدایی به هم جوش داده شده و پس از آن مراحل صاف کردن دور لبه‌ها و خم کردن ورق انجام می‌شود. مرحله جوشکاری در این روش به صورت زیرپودری انجام شده و در نهایت، نوبت به برش لوله‌ها می‌رسد.
  • 2. لوله اسپیرال دو مرحله‌ای: تفاوت این روش با روش قبل، در جوشکاری است. این لوله توسط گاز محافظ (GMAW) و با سرعت بیشتری انجام می‌شود. به این ترتیب، سرعت تولید لوله اسپرال 30 دو مرحله‌ای، تقریبا 4 برابر بیشتر از لوله تک مرحله‌ای است.

مزایای لوله اسپیرال 30

یکی از اصلی‌ترین مزایای لوله اسپیرال 30، این است که در جنس‌های مختلف تولید می‌شود و این موضوع، دست مشتریان را برای انتخاب لوله مناسب بر اساس نیازهایشان باز می‌گذارد. از طرف دیگر، محدودیتی هم در اندازه این لوله وجود ندارد (می‌توان آن را در اندازه 50 سانتی‌متر هم تولید کرد). دیگر مزایای لوله اسپیرال 30 عبارتند از:

عدم وجود محدودیت در طول لوله‌ی اسپیرال

استحکام و مقاومت بالا

استفاده‌ی کمتر از فلنج‌ها

تولید‌شده در جنس‌های متفاوت برای کاربردهای گوناگون

اندازه‌گیری آسان‌تر جریان هوا

تصفیه‌ی راحت‌تر

نشت هوای کمتر

استحکام زیاد در برابر شکست و ترک

هزینه‌ی تولید بسیار پایین نسبت به سایر لوله‌های درزجوش

تولید لوله با قطر زیاد تا 120 اینچ

شکل‌پذیری بسیار زیاد

مشخصات لوله اسپیرال 30

علاوه بر روش تولید، لوله‌های اسپیرال 30 از نظر مشخصات مختلف هم طبقه‌بندی می‌شوند. در ادامه به مهم‌ترین مشخصات لوله اسپیرال 30 می‌پردازیم:

ضخامت و سایز

منظور از ضخامت لوله اسپیرال 30، ضخامت ورقه فولادی به کار رفته در ساخت آن است. این ضخامت از 6 میلی‌متر شروع شده و تا 25 میلی‌متر هم می‌رسد. همان‌طور که گفته شد، در صنایع نفت و گاز، از ضخامت‌های بالای لوله اسپیرال 30 استفاده می‌شود. سایز هم همان قطر لوله است که از 8 تا 20 اینچ متغیر است. در ایران لوله‌های اسپیرال معمولا در قطر 16 اینچ به بالا تولید می‌شوند.

استاندارد

لوله اسپیرال در دو استاندارد متفاوت تولید می‌شوند. این استانداردها عبارتند از:

  1. 1. استاندارد AWWA-C200 برای لوله‌های آب
  2. 2. استاندارد API-5l یا IPS-MPI190 برای لوله‌های نفت و گاز

وزن لوله اسپیرال 30

وزن لوله اسپیرال تاثیر زیادی روی قیمت این لوله به ویژه «قیمت لوله سایز بالا» دارد. به‌طورکلی وزن این لوله بر اساس دو فاکتور مهم یعنی ضخامت و سایز آن، محاسبه می‌شود. سبک‌ترین لوله اسپیرال تقریبا 70 کیلوگرم وزن دارد و سنگین‌ترین آن هم گاهی تا 300 کیلوگرم می‌رسد. ما در مقاله «وزن لوله اسپیرال 30» به بررسی دقیق نحوه و فرمول محاسبه وزن این لوله و همچنین جدول وزن لوله اسپیرال در سایزها و ضخامت‌های مختف پرداخته‌ایم.

معایب لوله‌ اسپیرال 30

سطح مقطع آن در حین تولید به شکل بیضی در می‌آید.

در مقایسه با سایر لوله‌های درزجوش، امکان ایجاد چروکیدگی بیشتر روی سطح آن وجود دارد.

کاربرد لوله اسپیرال 30

لوله اسپیرال 30 در صنایع مختلفی به کار گرفته می‌شود‌. در کارخانه‌های مختلفی در داخل کشور فرآیند تولید این لوله‌ها اجرا شده و محصولات متنوعی روانه بازار شده است. به دلیل عوامل مختلفی مانند یکنواختی ابعاد، انعطاف‌پذیری فرآیند ساخت، خواص مکانیکی خاص و مسائل اقتصادی در صنعت نفت و گاز از این لوله ها استفاده‌های زیادی می‌شود.

کاربرد لوله اسپیرال 30 در این صنایع باید به طور کامل بررسی شود تا از بروز مشکلات جلوگیری گردد. این لوله‌ها در صنعت نفت و گاز با لوله‌های درز جوش مستقیم رقابت بسیار مهمی دارند و با افزایش کیفیت آن‌ها در سال‌های اخیر استفاده از آنها افزایش یافته و در کل دنیا روند صعودی دارد.

کاربرد دیگر این لوله ها در سیستم های بادگیری، دفع گرد و غبار و تخلیه مونوکسید کربن است. به دلیل ویژگی‌های مناسبی که این لوله‌ها دارند از آنها در سیستم‌های شتاب بالا و تهویه هوای فشار بالا نیز استفاده می‌گردد. از کاربردهای دیگر این لوله‌ها می توان به استفاده از آنها در صنایع شیمیایی، لایه روبی، پل، سازه های فلزی، صنعت گرمایشی و غیره اشاره کرد.

از این لوله‌ها در مراکز عمومی، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها، اجتماعات و مکان‌های تفریحی، ساختمان‌های اداری و انبارها به در سیستم گرمایشی و تهویه هوا استفاده می‌گردد. موارد زیر، از مهمترین کاربردهای لوله‌ی اسپیرال 30 هستد.

این لوله‌ها از خواص مکانیکی بسیار بالایی برخوردارند و به دلیل مسطح‌بودن فضای داخلی لوله، باعث انتقال بهتر جریان سیالات خواهند شد.

به دلیل شیارهای جوش‌خورده‌ای که روی سطح مارپیچی خود دارد، جزو مقاوم‌ترین لوله‌هاست و استحکام زیادی در برابر ترک و شکست لوله دارد.

برای به‌کارگیری در سیستم‌های شتاب بالا و تهویه‌ی هوای فشار بالا مناسب است.

از لوله‌های اسپیرال 30 در سیستم‌های بادگیری، دفع گرد و غبار و تخلیه‌ی مونوکسید کربن استفاده می‌شود.

از لوله‌های اسپیرال 30 در صنایع گوناگونی استفاده می‌شود مثل: صنعت نفت و گاز (برق، شیمیایی، انرژی حرارتی، آب و فاضلاب و همچنین ساخت  پل و سازه‌های فلزی)


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به گروه صنعتی آنیل می باشد .